Oost Brabant in Bedrijf
Image default
Mode en Kleding

Deze schoenen zijn al een halve eeuw in de mode!

In 1966 openden de broers Paul en Jim Van Doren en hun twee partners hun eerste schoenenwinkel in Californië. Ze maakten schoenen ter plaatse en na bestelling kon je ze dezelfde dag nog ophalen. Vans schoenen spraken aanvankelijk skateboarders of BMX-fans aan. Ze werden echter al snel populair bij skateboarende leken en werden ook in het dagelijks leven gedragen met casual stylings.

Solide vakmanschap
Textielsneakers van het merk Vans zijn niet voor niets de favoriete schoenen van skateboarders geworden. De zool is gemaakt van gevulkaniseerd rubber, wat een perfecte grip garandeert. De eerste fase van de productie is heet harden en verdichten, gevolgd door het zogenaamde “bakken met stoom”, wat Vans schoenen duurzaam en soepel maakt. Het bovenwerk van Vans schoenen is gemaakt van hoogwaardige materialen zoals canvas of suède en heeft dubbele stiksels die de duurzaamheid beïnvloeden. Deze kenmerken zorgen ervoor dat Vans schoenen je meerdere seizoenen van dienst zullen zijn.

Uniek ontwerp
De jazzstreep of het dambordpatroon zijn elementen waaraan je Vans schoenen snel kunt herkennen. De eerste is het symbool van het merk en verscheen voor het eerst op het Old Skool model. U kunt meer lezen over hoe dit cultmodel tot stand is gekomen in het artikel van mijn redactionele collega. Is het de moeite waard om Vans schoenen te kopen? Als je een fan bent van originele prints, dan zeker! Naast het traditionele geblokte patroon biedt het merk ook modellen met andere patronen aan.