Oost Brabant in Bedrijf
Image default
Mode en Kleding

Het belang van een compressie bh

Het belang van een compressie bh

Ben jij of word je binnen afzienbare tijd geholpen aan je borsten, dan is dit natuurlijk ontzettend spannend. Of het nu gaat om een medische of cosmetische ingreep, er dienen in beide gevallen de nodige voorzorgsmaatregelen te worden getroffen. De voornaamste reden is natuurlijk omdat je borsten flink wat te verduren krijgen. Eén van de belangrijkste zaken die je dient te regelen, is te zorgen voor een goede bh. Dan bedoelen we geen anita bh die je kunt dragen voor de sier, maar echt een compressie bh. Deze bh zorgt er namelijk voor, dat de druk op je borsten wordt verlicht en ook de bewegingsruimte tot het minimum wordt beperkt. Dus ga jij binnenkort onder het mes, dan zul je zien dat een compressie bh naderhand absoluut uitkomst biedt.

Een compressie bh zorgt voor drukvermindering

Het klinkt misschien vreemd, maar doordat een compressie bh juist druk geeft, zorgt het ervoor dat de druk die je borsten willen uitvoeren zo goed als teniet worden gedaan. Deze bh zorgt er namelijk voor, dat je borsten geen kans hebben om op te zwellen en zo weinig tot geen pijn kunnen doen. Uiteraard is dit niet de meest uitdagende bh die er is, maar je zult er echt ontzettend veel plezier van hebben. Zo kun jij, wanneer deze periode voorbij is namelijk met trots op pad voor een nieuwe fantasie bh of bralette kant bh in je nieuwe maat. Zo zal je verbaast zijn over het feit hoeveel verschil het wel niet maakt wanneer je borsten een maatje groter of misschien zelfs wel een maatje kleiner zijn gemaakt. 

Verminderd de kans op beweging

Als je een compressie bh draagt, dan worden je borsten als het ware tegen je lichaam aangedrukt. Dit zorgt ervoor dat je borsten weinig tot geen bewegingsvrijheid hebben en dus eigenlijk geen kant op kunnen. Dit is vooral nadat je net bent geholpen ontzettend prettig. Doordat het in principe een wond betreft, is het dus extra gevoelig en kan de minste beweging al zorgen voor een helse pijnscheut. Daarnaast komt teveel beweging ook het herstel niet ten goede. Zorg er dus voor dat je het liefst voordat je wordt geholpen al een goede compressie bh klaar hebt liggen, zodat je deze direct wanneer het drukverband af mag kun je direct overschakelen naar je compressie bh. Een sport bh mag overigens ook, deze is qua werking bijna identiek.