Oost Brabant in Bedrijf
Image default
Bedrijven

De kaak

Het is heel belangrijk dat je gebit op de juiste manier werkt. Je hebt je gebit namelijk nodig om te eten en om te praten. Het moet dus in een goede staat verkeren om te zorgen dat dit zonder problemen lukt. Zo is het onder andere belangrijk dat je de juiste kaakstand hebt.

Vooral bij kinderen komt het voor dat de kaakstand niet helemaal juist is. Het is een afwijking die makkelijk verholpen kan worden door een orthodontist waardoor de kinderen een perfect gebit krijgen. Voor volwassenen zal dit wat moeilijker gaan doordat de kaak van volwassenen niet meer in de groei is waardoor dit niet op een orthodontische manier kan worden opgelost. Zo een dergelijke afwijking bij volwassenen kan alleen worden opgelost door een chirurgische kaakcorrectie, wat ook wel orthognastische chirurgie genoemd wordt. Dit kan nodig zijn wanneer er bijvoorbeeld een aangeboren afwijking is die nooit behandeld is, maar een operatieve ingreep kan ook nodig zijn om dit soort dingen op te lossen. Orthodontie volwassene is dus een stuk ingewikkelder dan voor kinderen.

Meestal duurt een complete behandeling voor een chirurgische kaakcorrectie ongeveer anderhalf jaar. Het proces bestaan namelijk uit een voor- en nabehandeling. Een voorbehandeling duurt ongeveer een jaar waarbij er twee tandbogen gemaakt worden die voor jouw tanden worden aangepast en zo worden de boven- en ondertandboog afgestemd op elkaar. Wanneer dit proces is afgerond kan de operatie worden uitgevoerd. Dit is een behandeling die ongeveer zes maanden duurt.  Op deze manier bereik je de juiste occlusie.

Na de operatie kan het voorkomen dat je last krijgt van je keel of het gebied waar je geopereerd bent. Wanneer dit het geval is, krijg je hier pijnstillende middelen voor. Daarnaast kan je een zwelling in het gezicht verwachten na de operatie. Dit is geheel normaal en zal vanzelf weggaan tijdens de genezing.

Bezoek de link voor meer info : http://orfeokliniek.nl