Oost Brabant in Bedrijf
Image default
Rechten

Echtscheidingsadvocaat

Wanneer schakel je een echtscheidingsadvocaat in? Deze vraag komt al snel naar boven als je besluit om te gaan scheiden. De situatie waarin jullie verkeren is hierbij van toepassing. Doorgaans als beide partners akkoord zijn met de scheiding en het maken van afspraken goed verloopt is een advocaat echtscheiding alleen nodig om het echtscheidingsverzoek in te dienen bij de rechtbank. De afspraken die jullie maken dienen te worden opgenomen in het echtscheidingsconvenant. Beide akkoord, dan volstaat ondertekening. Dit maakt zelfs een online scheiding mogelijk, waardoor je een stuk minder betaald voor de afwikkeling van de echtscheiding.

Helaas is dit beste scenario vaak niet van toepassing. De emoties kunnen al snel hoog oplopen, wat het maken van eerlijke en duidelijke afspraken bemoeilijkt. Het is dan ook raadzaam om tijdens de echtscheidingsprocedure je te laten begeleiden door een mediator of scheidingsadvocaat. Staan jullie er voor open om er samen op een positieve manier uit te komen? De expertise van de mediator/advocaat is gericht op het bemiddelen en zo eerlijk mogelijk de echtscheiding vorm te geven. Met deze onpartijdige blik ben je sneller geneigd om akkoord te gaan met bijvoorbeeld de verdeling van inboedel, afspraken omtrent de kinderen en de financiële afwikkeling.

Wanneer kies je voor een eigen scheidingsadvocaat?

Wil je partner niet meewerken of loopt elke onderhandeling vast in ruzie en onderling wantrouwen? Dan is vaak de enige optie om een eigen scheidingsadvocaat te benaderen. De echtscheidingsadvocaat behartigt alleen jouw belangen en zal de onderhandelingen overnemen. De “tegenpartij” zal hetzelfde doen, waardoor je weinig tot geen contact meer zult hebben met elkaar. Reken er wel op in dit scenario dat de kosten aardig kunnen oplopen (zeker bij complexe scheidingen) en de echtscheidingsprocedure langer zal duren.

Echtscheidingsadvocaten Breda

De meeste echtscheidingsadvocaten Breda hebben zich uitsluitend gespecialiseerd in echtscheidingen en alles wat daarbij komt kijken. Ben je op zoek naar een echtscheidingsadvocaat Breda? Vraag dan altijd om een inschatting van de kosten en ervaring in het echtscheidingsrecht. Het besluit om te gaan scheiden en de procedure die daarop volgt kan voor onduidelijkheden zorgen. Door voor een deskundige echtscheidingsadvocaat Breda te kiezen verzeker je jezelf van de beste begeleiding in deze moeilijke periode. Een goede klik met de advocaat in Breda is dan ook erg belangrijk. Tijdens het intakegesprek, vaak kosteloos, kan je je vragen stellen en zal de advocaat je informeren over de te nemen stappen. Uiteraard bepaal jezelf of je in zee gaat met de betreffende advocaat.