Oost Brabant in Bedrijf
Image default
Zakelijk

Verschillende manieren van coderen

In Nederland is het verplicht om producten te coderen. Door producten te coderen kan er namelijk informatie over een product makkelijk worden teruggehaald. Zo wordt er op bepaald producten de houdbaarheidsdatum gecodeerd en op andere producten weer de fabrieksdatum of andere specificaties. Er zijn verschillende manieren van coding and marking. Zo kunnen verschillende qr codes die je over tegenkomt ook worden gezien als een manier van coderen. De barcodes die je in de supermarkt tegenkomt of de houdbaarheidsdatum die erop staat gedrukt zijn allemaal manieren van coderen. Naast deze producten wordt er ook veel gecodeerd in de technologische sector. Te denken valt aan accu’s en kabels etc. Wij hebben verschillende manieren van coderen uitgelicht.

Voedingsmiddelen in de supermarkt moeten allemaal gecodeerd worden. Zo moeten op voedingsmiddelen verplicht de houdbaarheidsdatum op staan. Daarnaast moet er verplicht de naam van het product, inhoud en het bewaaradvies op staan. Daarnaast bevatten veel producten in de supermarkt een barcode. Een barcode printen kan tegenwoordig heel makkelijk gewoon via de computer maar er zijn ook speciale barcode printers. Een barcode is een opvolging van streepjes en cijfers of letters. Doordat een cijfercode niet heel snel kan worden gescand is er de streepjescode ontwikkeld. Deze streepjes zijn veel makkelijker te scannen. De code geeft informatie over om wat voor product het gaat en wat bijvoorbeeld de prijs ervan is.

Een andere manier van coderen is door middel van de eerder genoemde QR code. Dit is een code die steeds vaker wordt gebruikt. Omdat de code heel makkelijk te lezen is. Zelfs als een deel van de code wegvalt. De QR code wordt nog niet vaak op voedingsmiddelen gebruikt.

Naast dat voedingsmiddelen moeten worden gecodeerd. Wordt er ook flink gecodeerd in de farmaceutische en technische industrie. Vaak kennen deze producten andere manieren van coderen omdat het vaak te maken heeft met een moeilijke ondergrond dat gecodeerd moet worden. Daarom wordt er vaak gebruikt gemaakt met bijvoorbeeld lasers en andere inktsoorten.

Bezoek de link voor meer info : http://www.kba-metronic.com