Oost Brabant in Bedrijf
Image default
Gezondheid

Restaurant bezoeken

Nederlanders houden van lekker buitenshuis een hapje te gaan eten. Wie, vooral in het weekend, een kijkje neemt bij de restaurants ziet bijna overal volle tafels. Daarnaast is het woord ‘’afhaalchinees’’ uitgegroeid tot een begrip in de Nederlandse samenleving. Zondagavond vinden Nederlanders de beste dag om is lekker Chinees eten af te halen en vervolgens met het bord op schoot voetbal kijken.  Hoewel het natuurlijk allemaal erg lekker is blijkt het eten buitenhuis niet altijd zo gezond te zijn. Een groot onderschat probleem binnen Nederland is mensen met een hoge bloeddruk. Een grootschalig onderzoek heeft echter aangetoond dat er een verband bestaat tussen vaak uit eten gaan en een hoge bloeddruk

De onderzoekers hebben namelijk uitgerekend dat iedere maaltijd buiten de deur de kans op een verhoogde bloeddruk wordt vergroot met ongeveer zes procent. De redenen hiervoor zijn eigenlijk vrij logisch want het eten in restaurants bevat over het algemeen meer zout, onverzadigde vetten en ook meer calorieën. Natuurlijk is het eten buitenshuis niet de enige oorzaak van een hoge bloeddruk want ook zaken zoals roken, overgewicht en weinig lichaamsbeweging zijn oorzaken van een hoge bloeddruk.

Hoge bloeddruk is iets wat erg serieus is want een grote bloeddruk kan als gevolg hebben diverse  hart en vaatziekten. Daarnaast is hoge bloeddruk ook iets wat in eerste instantie vaak niet opvalt, dat maakt het dus nog gevaarlijker omdat je meestal niet doorhebt dat je te kampen heb met een hoge bloeddruk. Het is daarom ook verstandig om regelmatig zelf je bloeddruk te checken. Heeft u nu te kampen met een hoge bloeddruk dan kunnen natuurlijke middelen tegen hoge bloeddrukhier tegen helpen. De natuurlijke supplementen zorgen er namelijk voor dat de bloeddruk weer op een gezond niveau terecht komt. Heeft u nou een hoge bloeddruk dan is het natuurlijk ook verstandig om te stoppen met roken en actiever te gaan sporten.

Bezoek de link voor meer info : http://www.oligo-pharma.nl/