Oost Brabant in Bedrijf
Image default
Vakantie

Tips voor een vakantie in eigen land

Is reizen jouw grootste hobby en wil je eigenlijk niets liever dan weg gaan op vakantie? Dan heb je waarschijnlijk moeite met het feit dat door de ernstige Corona crisis het reizen zeer beperkt is geworden. Helaas is het ook meer dan logisch maar het is niet leuk. Gelukkig kan een echte reiziger creatief omgaan met dit soort tegenslagen en zoekt hij/ zij bestemmingen uit waar je wél naar toe kan gaan. 

 

Maar, wat dacht je van aan vakantie in eigen land? Ja, Nederland mag dan wel 80% van het jaar koud, fris en regenachtig zijn. Maar ook in Nederland zijn er genoeg plekken waar het leuk is om heen te gaan. Of als je voor je gevoel alles al hebt gezien, kan het geen kwaad om je op een andere manier te vermaken. 

 

In dit artikel geven we een aantal tips mee over hoe je op vakanite kan gaan in eigen land. 

Huur een luxe vakantiehuis

In Nederland stikt het van de vakantieparken en campings. En niets is zo leuk om daar gebruik van te maken. Zeker als je nooit eeder op zo’n een park bent blijven logeren. Als je van meer luxe houdt van raden we aan om naar een park van Hofparken te gaan. Zij garanderen een luxe overnachting waarbij je helemaal tot rust komt in de mooiste natuurgebieden. Echte luxe vakantiehuizen in Nederland vind je alleen bij Hofparken. 

 

Wil je liever nog meer privacy hebben terwijl je lekker tot rust komt? Dan kan je ook een prive chalet of een villa huren via een verhuurwoning website. 

Verken nieuwe steden

Een ander leuk idee is om nieuwe steden in Nederland te verkennen. Ook Nederland heeft zo zijn leuke dorpjes en steden waarbij er van alles te zien en te doen is. Kies random een plek uit in Nederland en ga lekker roadtrippen. Het scheelt dat Nederland zo een klein land is dus binnen een paar uur kan je genoeg zien. Ga je eerst naar het zuiden van het land of juist toch het noorden? Er is altijd genoeg te doen. 

 

Houdt een grote schoonmaak thuis

Heb je Nederland zo goed als al gezien of blijf je liever thuis in je vakantie? Dan kan je ook van je vakanite een nuttige week maken. Ga voor een grote schoonmaak in huis en je zal je daarna gegarandeerd weer beter voelen. Onbewust verzamel je steeds meer spullen die je achteraf niet gebruikt. Al deze spullen nemen dan ook onnodig ruimte in beslag. Er komt een dag dat je voorraad kast helemaal vol zit en dat er ook geen kleding meer in je kast past. Dan is het zeker tijd voor een grote schoonmaak. 

 

Pak een paar vuilniszakken en pluis elke kamer stuk voor stuk uit en vergeet ook niet de voorraadkast en de keukenkastjes. Wellicht is zelf je koelkast onnodig vol met oude sausjes en kruiden. Deze grote schoonmaak hoef je gelukkig niet al te vaak te doen als je alles netjes bijhoudt. 

https://www.hofparken.nl/vakantieparken/park-wiltershaar/