Oost Brabant in Bedrijf
Image default
Woning en Tuin

Opblaasbare jacuzzi of bubbelbad in de tuin

De zomer lijkt nu écht te zijn aangebroken! Met temperaturen die tot de 38 graden oplopen kunnen we stellen dat we te maken hebben met een heuse hittegolf in Nederland. Wat is er dan lekkerder om af te koelen in je eigen zwembad in de tuin. Iedereen kent natuurlijk het op te blazen zwembad, maar er zijn meer oplossingen om even lekker te verkoelen in de tuin. Hierbij sommen we enkele populaire producten om in jeeigen tuin te verkoelen op.

Opblaasbaar zwembad

Iedereen kent het opblaasbare zwembad natuurlijk wel. Verkrijgbaar in uiteenlopende afmetingen, dieptes en vormen is het opblaasbare zwembad voor de meeste Nederlanders de nummer één keuze wanneer men lekker wilt afkoelen. Het is namelijk een snel te monteren en demonteren keuze die plezier biedt voor heel het gezin.

Dergelijke zwembaden zijn vaak net niet groot genoeg zijn om “echt” in te zwemmen en zijn daarom zeer geschikt voor jonge kinderen. Toch bestaan er tegenwoordig ook zeer grote opblaaszwembaden. Deze modellen hebben de afmetingen van een echt zwembad in de tuin met een diepte van meer dan een meter. Hierin kan wel degelijk gezwommen worden.

Voor elk budget is er een opblaasbaar zwembad te koop, variërend van tien tot soms wel duizend euro. Andere voordelen van een opblaasbaar zwembad zijn dat deze roestvrij zijn, gemakkelijk op te bergen zijn en geen gestabiliseerde ondergrond nodig hebben.

Opblaasbare jacuzzi

Leuk zo’n opblaas zwembad, maar het blijft een bad met water. Om extra dimensie aan dit gegeven te geven zijn er tegenwoordig opblaasbare jacuzzi’s op de markt. Het bad is hetzelfde maar met een opblaasbare spa, zoals deze baden ook genoemd worden, heb je de effecten van een heuse “jacuzzi”.

De geintegreerde verwamings- en filterpomp zorgt ervoor dat u kunt genieten van verwarmd water. En dan zijn er ook nog de jets ofwel massagejets. Deze zorgen voor een aangename massage en bubbels zoals u die kent bij een echte buitenspa.

Er zijn verschillende modellen te koop, ook variërend in afmetingen en opties.

Jacuzzi kopen

Naast de opblaasbare versie kunt u er ook voor kiezen om een echte jacuzzi te kopen. We hebben het dan neit over de opblaasbare variant maar over de variant met uit acryl vervaardigde kuip, houten omkasting en ingebouwde onderdelen zoals een besturingssysteem, filters en pompen.

Een echte jacuzzi kopen biedt natuurlijk veel meer dan een opblaasbaar zwembad en ook meer dan een opblaasbaar bubbelbad. Een echte jacuzzi in de tuin kunt u het hele jaar door gebruiken, ongeacht de weersomstandigheden.Of het nu warm of koud weer is, u kunt altijd genieten. Dit komt mede door de temperatuur van het water, die u zelf kunt reguleren. De watertemperatuur is zelfs in te stellen tot maar liefst 40 graden Celcius, koud zult u het dus niet hebben. Ook niet tijdens de winterdagen.

Een jacuzzi voor buiten biedt naast plezier ook tal van positieve effecten op de gezondheid. Zo wordt onder andere de bloedcirculatie gestimuleerd, geeft het verlichting van pijn bij pijnlijke spieren en gewrichten, en bevordert het de nachtrust. Om deze reden is de jacuzzi ook zeer geschikt voor ouderen en mensen met last van reumatische klachten, rugklachten en spierziekten.

Er zit natuurlijk wel verschil in de prijs van een jacuzzi en de prijs van een opblaas zwembad. Maar wat u er voor terug krijgt, zeker gekeken naar de langere termijn, is ook zeer verschillend. Waar u voor een paar tientjes al een zwembad heeft, kost een jacuzzi al snel enkele duizenden euro’s. Toch zijn de prijzen anno 2015 steeds gunstiger en ook de kwaliteit van de jacuzzi’s is steeds beter geworden. Van een zwembad en zelfs van een opblaasbare jacuzzi kunt u vaak maar kort van genieten. Van een jacuzzi kunt u 365 dagen per jaar en vaak uw hele leven lang genieten. Het vergt tevens nauwelijks onderhoud. Het is dan ook niet gek dat steeds meer Nederlands kiezen voor een eigen jacuzzi in de tuin.

Ook door de steeds gunstigere prijzen, het feit dat een spa weinig onderhoud met zich mee brengt en steeds energievriendelijker is, besluiten veel mensen dit unieke wellness product te kopen.

Bezoek de link voor meer info : https://www.sunspabenelux.nl