Oost Brabant in Bedrijf
Image default
Bedrijven

No Cure No Pay incassobureau inschakelen?

Incassobureau No Cure No Pay

In alle sectoren kun je als MKB ondernemer actie zijn.  In de detailhandel, de industrie, de visserij, etc. etc. Een van de voorouders heeft het bedrijf dan vaak opgericht. Een familiebedrijf noemen ze dat .  Tientallen jaren oud zijn de meeste van deze bedrijven al. Soms kunnen deze bedrijven daarna ineens door allerlei factoren in de problemen komen. Bij boerenbedrijven is dit onlangs nog gebeurd. Europese wetten hebben er eigenlijk voor gezorgd dat veel boeren in Nederland daarop failliet zijn gegaan. De volgende generaties zijn doorgaans niet meer bereid om de onderneming over te nemen. Ook zijn er de laatste jaren veel MKB bedrijven in de problemen gekomen. Betalingen van hun facturen blijven langer open staan. Hierdoor raken veel bedrijven in de problemen. Overgaan tot Incassobureau No Cure No Pay wordt daarop tegenwoordig ook veel gedaan.Een lening van de bank kan daarna voorkomen worden.

Een failliete debiteur kan vervolgens niets meer betalen.  Degene die het hardste roept wordt vervolgens als eerste betaald.

No Cure No Pay, is de standaard werkwijze van de gerechtsdeurwaarder.  Bij geen resultaat dan dus ook geen kosten.

Kleine facturen kunnen vervolgens ook ter incasso aangeboden worden. Meestal worden er dan geen dossierkosten berekend.

Blijft betaling vervolgens uit dan bestaat de mogelijkheid om gerechtelijk te gaan.  Dit om alsnog betaling te verkrijgen. Loonbeslag is vervolgens een zeer effectie middel.  Een dergelijke procedure is echter wel erg kostbaar tegenwoordig.

Woont de debiteur   niet meer op het vorige adres? Dan doet de incassopartij onderzoek naar het juiste adres van debiteur. Daarvoor berekent een goed incassobureau daarna meestal niets.

Debiteurenbeheer is een van de extra diensten waarvoor je bij Een gerechtsdeurwaarderskantoor terecht kan.  Een laatste aanmaning laten versturen noemen ze ook wel een pre incasso.  Een goed incassobureau doet dat dan gratis.

Een openstaande bon ter incasso bij een Incassobureau No Cure No Pay aanbieden.

Wanneer de beslissing vervolgens is genomen door de ondernemer. Om zijn openstaande rekening ter incasso aan te bieden. Bij het factuur zal de rekening ingediend moeten worden. Een goed incassobureau zorgt er voor dat dit dan via de website kan. Er moet vervolgens een online account aangemaakt worden. Diverse informatie moet men hebben. Bij binnenkomst gaat de gerechtsdeurwaarder er dan snel mee de slag.  De debiteur  krijgt daarop ook nog incassokosten te betalen. Dat wordt dan bepaald door wettelijke eisen. Als er dan door debiteur betaald is. Dan vind doorgaans snel een afrekening met de ondernemer plaats. Maar wat als de debiteur  nou vervolgens nog niet betaalt? Dan kan de onderneming naar de rechter stappen.   De kosten hiervoor kunnen vervolgens hoog oplopen. Je moet je goed afvragen of de kosten opwegen tegen de baten.

Bezoek de link voor meer info : http://www.billincasso.nl/nl/incassobureau-no-cure-no-pay.html